Nostalgi med Inge-Mari’

Vi har været i gemmerne for at finde en masse gamle sjove fotos frem med Inge-Marie fra tiden før Dræsinebanden, hvor Inge-Marie var pop-sangerinde i pop-rock-bandet Chickens, og senere var med i datidens X-factor, hvor hun var udvalgt til at være årets kunstnerinde, som skulle frem. Dette skete i samarbejde med Johnny Reimar, som opdagede hende, og sammen lavede de singlen “Per, Poul og de andre”. Og selvfølgelig er der også en masse skønne backstage-fotos, som ikke har været bragt før, fra tiden i Dræsinebanden, som var den vigtigste tid i Inge-Maries og Andreas’ fælles karriere.

Inge-Marie Nielsen Dræsinebanden
Inge-Marie Nielsen i SydFyens Posten med sin første single “Per, Poul og de andre”, som blev produceret i samarbejde med Johnny Reimar i 1980

Inden Inge-Marie rigtig fik gang i musikken i hele landet startede hun i rock-pop-bandet Chickens som hun dannede med fire andre fra sin fødeø Ærø.

Inge-Marie i Chickens
Pressefoto fra pop-rockbandet Chickens, som Inge-Marie var forsanger i fra hun var 14-19 år. De fyldte de varme dansehaller op med numre fra Creedence Clearwater Rivavel, BeeGees og mange flere.
Denne t-shirt optrådte popbandet Chickens i. Dette er Inge-Maries fra den gang.må

Karrieren tog fart og kom uden for fødeøen, da Inge-Marie blev opdaget af et af datidens meget kendte ansigter, Johnny Reimar. Inge-Marie var med i datidens X-factor, hvor hun blandt andet fik lavet nyt image af stylister og makeup artister. Tanken var af skabe et popsangerinde ud af en hidtil ukendt sangerinde.

SydFyens Posten 1981
Inge-Marie som 20-årig

Bare ung, smuk og 20 år gammel!!!!

Det halve af hele artiklen i Sydfyens Posten, hvor konceptet var beskrevet med tv-optræden og medieomtale der fulgte med konceptet.
Den anden halvdel af hele artiklen.
Inge-Marie i Lille Rise på Ærø i køkkenet i barndomshjemmet i tiden, da musikkarieren begyndte.
Inge-Marie med sin mor Lisbeth i landsbyen Lille Rise på Ærø i køkkenet i barndomshjemmet i tiden, inden musikkarieren begyndte.
Inge-Maries gamle bil på gårdspladsen i barndomshjemmet – dengang, der var biler til ;
Inge-Marie Nielsen
Pressefoto fra Inge-Maries tid som solist med “Per, Poul og de andre”.

… Og så kom Andreas

Og så faldt Inge-Marie pladask for denne spraglede, farverige, livlige, poetiske, gale bulderbasse af et stykke mandfolk, sin Andreas.

De mødtes i Sverige – nærmere bestemt Karlshamn, hvor de begge var blevet udvalgte til at repræsentere Danmark på den Skandinaviske Musik Festival Østersøfestivallen. Inge-Marie udvalgt i kategorien pop-genren, og Andreas og hans duo udvalgt i folk-genren.

Andreas P. Nielsen
Andreas i sin spillemandsduo “Rundt på gulvet”.

Og så tog det fart med familieliv, ægteskab, børn og fælles musikkarriere, hvor Andreas stod for at skrive næsten alle musikgruppens sange, ligesom han var den ene af gruppens frontfigurer, der spillede guitar, sang, talte på scenen og ikke mindst stod dagligt for det tunge arbejde med at skaffe jobs, få nye idéer og være gruppens egen booker.

Inge-Marie var frontfigur og sangerinde, syede selv alt sit scene-tøj, de prangende hatte, var Andreas’ kreative sparringspartner, regnskabsholder, komponerede også nogle af gruppens melodier, samt holdt skik på og passede hjemmet og parrets tre døtre hjemme, så de ikke behøvede gå i institution. I stedet kunne parret klare sig med hjælp fra bedsteforældre, barnepiger og ung pige i huset i de travleste år med små børn og sene arbejdstider.

Inge-Marie og Andreas – unge og nyforelskede.
Andreas arbejdede flittigt på sit kontor, hvor han fandt idéer, skrev sange, digte, romaner, foredrag og bookede jobs.
Her venter Inge-Marie og Andreas deres første barn og er i selskab med Inge-Maries forældre Lisbeth og Marius.
Andreas var familiefar med stor F. Inge-Marie og Andreas satte en stor ære i at komme lige hjem til deres børn efter jobs, og være nærværende forældre. Også lidt i kontrast til at branchen ofte indbød til, at man blev hængende og festede efter jobs, men det var en klar indbyrdes politik i gruppen, at man tog hjem til familien. Her med parrets to ældste børn, Annabella og Lizandra i alle tre døtres første barndomshjem på Østfyn med udsigt over Storebælt i baggrunden.
Her spiller og synger Andreas for parrets ældste datter Lizandra på sin dengang yderst seddelbeklædte guitar.
Parrets to ældste børn. Lizandra og Annabella, hvor far Andreas lige har købt træflis til at fordele i havens bede og de to er meget stolte over at stå på dette enorme bjerg.
Inge-Marie og Andreas backstage, hvor de får en øl og sodavand efter en optræden.

På billederne her er Dræsinebanden begyndt at få stor succes med deres guldpladevindende pladesalg og optrædener i hele Danmark, hvor de næsten altid har spillet for udsolgte huse, og masser af publikummer og var kendte for netop at kunne dette. Bandet er flere gange blevet tilbudt kontrakter og musikjobs i både Sverige, Tyskland, Japan, Grønland og Nashville i USA, men de har altid takket nej, da de gerne ville holde sig til Danmark.

Bandet er flere gange blevet tilbudt kontrakter og jobs i både Sverige, Tyskland, Japan, Grønland og Nashville i USA, men de har altid takket nej, da de gerne ville holde sig til Danmark.
Andreas P. Nielsen, Inge-Marie Nielsen, Allan Frederiksen på harmonika, Charlie Krøis på bas på vej til jobs i musikerbilen. Allan og Charlie var med i Dræsinebanden i mange år. Der har været flere forskellige harmonikaspillere og bassister i gruppen.
En ganske ung  Inge-Marie i det tidlige Dræsinebanden.
Inge-Marie kan lige nå et enkelt shoppeudsalg inden optræden.
Bandens yngste medlem Josepha kom til i 1997, Josepha Pultz Nielsen er parrets yngste datter.
Foto af banden fra 1992.
Inge-Marie var i mange år kendt for opsat hår, men denne dag, hvor billedet er taget glemte hun sin hat, og måtte i stedet krølle det og have det løst. Det var hun glad for. Lige siden har Inge-Marie optrådt med udslået hår og hat.
Her ses den yngste datter mellem mor og far på Ærø
Dræsinebanden her efter optræden. Her til venstre med bandens kære og mangeårige medlem Harry Christensen på bas.
Her spiller banden til Torvedagene i Svendborg med Harry Christensen til venstre på bas og til højre et andet af gruppens mangeårige medlemmer, Lars Kirkegaard på harmonika til højre.
Her ses banden med på Café Dræsinen, som Inge-Marie og Andreas drev en årrække på Ærø, hvor mange forskellige kunstnere optrådte. Til venstre ses trofaste Kristian Rusbjerg, som var fast inventar de senere år med Dræsinebanden.
Et af de senere fotos af ægteparret i deres fælles hjem.
Den skønne spradebasse Andreas P. Nielsen. Elsket og i familiens hjerter hver dag.
Dræsinebanden
Og så lige disse to. Som har elsket hinanden i tykt og tyndt gennem 32 år. Han er og bliver mit livs kærlighed, siger Inge-Marie.

 

 

 

Læs mere om Inge-Maries nyeste CD her. og køb den via Nielsen.ingemarie@gmail.com

Aktuelt er Inge-Marie nomineret til Dankstopprisen 2017. Nærmere bestemt: Familie Journalens Læserpris. Hvis du vil hjælpe, så stem på hende ved at skrive: FJK IM og send til 1266

Afstemningen varer til og med 9. februar 2017.

Se artiklen i Familie Journalen med de 30 nominerede kandidater http://www.familiejournal.dk/dansktoppen/hvem-skal-have-familie-journals-laeserpris-2017

Journalist: Lizandra Pultz Larsen.

Fotos: Lisbeth Larsen og Inge-Marie Nielsens privatfotos samt Sydfyens Posten anno 1981